Korom András – Makó

Már az udvari játékokat és padokat vitték a helyükre a munkások ma délután a makói Erdélyi püspök utcai új óvoda udvarán, vigyázva, hogy ne tapossák szét a fűmaggal bevetett, s megöntözött földet.
A kivitelezést közbeszerzési eljáráson elnyert – a városban több épületet és a lombkoronasétányt is építő Bodrogi Bau Kft. tavaly novemberben alapozta meg a város legújabb ovijának épületét, mely az első ilyen azóta, hogy az 1970-es években tető alá került a Kálvin ovi.

Impozáns már kívülről is.

A újvárosi óvoda 251 millió forintos építési költségéhez a helyi önkormányzat 208 millió forintot nyert uniós pályázaton. Az Erdélyi püspök utcai 1400 négyzetméteres kisdedóvót kulcsrakész átadását eredetileg július 27-re vállalta a kivitelező. Az új eszközökkel és felszereléssel ellátott épület 6 csoportjába majdan 150, zömében újvárosi gyerek járhat.

Információnk szerint hamarosan hozzáfognak az épület berendezéséhez, hogy a legújabb gyermekintézmény ősszel már megnyithassa kapuit. Az udvari játékterek és játékok nem csak az uniós elvárásoknak és előírásoknak felelnek meg, de biztosan nagy örömöt jelentenek a gyerekeknek, akik a régi épületből, a bontás és az építkezés idejére, átmenetileg a Bajza utcára költöztek.

Az utolsó símítások az egyik csoportszobában.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest