Korom András-Makó

– Nem a makóiak fizették meg a vízdíjjal, hanem a Návay téren álló víztorony tetején lévő – nyolc szolgáltató által működtetett – antennák bérleti díját gyűjtötte össze a helyi vízmű, hogy 20 év után ismét felújíthassa a víztornyot – jelentette ki Buzás Péter polgármester, a munkálatok befejezését követő mai sajtótájékoztatón. Azt már Medgyesi Pál, a Makói Víziközmű Kft. vezérigazgatója tette hozzá, hogy a víztorony külső betonfelületének korróziómentesítése után – az áprilisban kezdődött munkálatok részeként – nem csak a hibák kijavításával, a korrózióvédelemmel és a külső UV-álló festéssel látták el a torony külső részét, hanem a belül egy UV fénnyel működő víztisztítót is munkába állítottak.

– A torony olyan állapotba került a húsz évvel ezelőtti felújítás óta, hogy meg kellett erősíteni a külső héjazatát – hangsúlyozta Medgyesi Pál vezérigazgató.

Medgyesi Pál vezérigazgató a megújult víztorony tövében. Szükség volt a felújításra.

Az eddig szürke külsejű, 24 ezer makói és az itt lévő cégek többsége számára ivóvizet biztosító építmény pasztellszínekben pompázik, mégpedig kettős tagolásban, ahogy azt Török Péter tájkertész és néhai Novák István városi főépítész megálmodták.

A megújult makói víztornyot augusztus 9-én délután 3 és este 7, míg másnap, szombaton délelőtt 9 és déli 12 óra között a nagyközönség számára is megnyitják. Akinek kedve van belül fellépcsőzni a kilátó részére, annak a 45 percenként induló csoportokba a helyi Tourinform irodában kell bejelentkeznie személyesen, vagy a 210-708-as telefonszámon.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest