“Fontos, hogy a rászoruló gyerekeket és családjukat kicsit kimozdítsuk a szürke hétköznapok sodrásából. A versenysorozat célja, hogy olyan élményt adjunk számukra, ami erőt adhat később a küzdelmeikhez, a gyógyuláshoz” – mondta Bakóczy Kálmán, a jótékonysági eseménysorozat szervezője. 
    
Augusztus 8-án az SOS Gyermekfalu Regattán az alapítvány által működtetett “falvak” lakói próbálhatják ki a balatoni hajózást, míg augusztus 17-én, Balatonkenesén a Tabu Kupával egy időben a mozgáskorlátozott gyermekek versenyét, augusztus 31-én, Balatonfüreden a Tecon Kupán a transzplantált és daganatos fiatalok viadalát, szeptember 14-én pedig – szintén Balatonfüreden – a rendőrárvák futamát rendezik meg.
    
A megegyezés alapján nemcsak anyagi támogatást ad a Magnum Sailing Team, hanem a rászoruló gyerekek többek között a csapat új hajóját, a Magnum névre keresztelt, csütörtökön bemutatott Nautic 370 Run típusú vitorlást is kipróbálhatják. A csapat ugyanis a versenyzés mellett állandó résztvevője lesz az élményterápiás futamoknak.
    
“Ez a vitorlás számunkra egy megvalósult álom, szeretnénk, ha a beteg gyerekeknek is átadhatnánk valamit ebből a csodás érzésből” – mondta Kurucz Sándor. A Magnum tulajdonosa hozzátette: az idei Kékszalag a hajóval való megismerkedésről, az “összecsiszolódásról” fog szólni, de reményei szerint két-három éven belül a közvetlen élbolyhoz tartozhatnak majd a tókerülő viadal közel 600 hajós mezőnyében.
    
A Nautic 370-es hajóosztály egyik legnagyobb különlegességét a teljes egészében karbon-epoxiból készült test adja, aminek köszönhetően a vitorlás súlya jóval kisebb, mint a hasonló méretekkel rendelkező versenytársaié – árulta el a Balatonfüreden megtartott sajtótájékoztatón és hajóavatón Soponyai Géza, a Nautic Sporthajógyártó Kft. vezetője.
 
MH / MTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest