Bojtor Boglárka- Makó

 

– 2009 óta ez az első fürdőfesztivál, ami már a Hagymatikum rendezvénye. A hangulat hasonló lesz, mint az előzőekben, de rengeteg újdonsággal várjuk a látogatókat – mondta Scheitzner Beáta, a fürdő igazgatója, majd hozzátette: a céljuk egy nagy nyári rendezvény hagyományának megteremtése, színvonalas programokkal. Kérdésemre, hogy mennyi látogatót várnak, pontos számot nem mondott. – Múlt hét vasárnap 1500 vendégünk volt, amit mindhárom nap meg szeretnénk haladni. Nem csak Makóról várunk fürdőzőket, a fesztivált meghirdettük az egész dél-alföldi régióban és Romániában is. Különös tekintettel vagyunk a román vendégeinkre, a program szövegét külön lefordítottuk nekik, és a fesztivál folyamán mindent érthetővé teszünk számukra is. Beáta elmondta: az igazi nagy dobás a három nap alatt a Fivérek koncertje lesz. A vasárnapi főzőversenyen Némedi József mesterszakács, a Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke vállalta, hogy a zsűriben is betölti az elnöki szerepet. Az igazgatónő külön kiemelte, hogy a programok szervezésekor hatalmas összefogást tapasztalt a különböző környékbeli és makói civil szervezetek körében.

 

 

Gyerekek a medencében. Sok kicsi, sokra ment.

 

Molnár László, aki az előző fesztiválok rendezésében is részt vett, külön kiemelte a környezetet, ami befolyásolja az emberek viszonyulását, hangulatát. – Az előző épülethez képest ez már teljesen 21. századi – tette hozzá.

 

Tegnap sokakat a kíváncsiság hajtott és külön a fesztivál kedvéért jöttek el a fürdőbe, de voltak akik amúgy is tervezték a makói programot. Márki István a gyerekeivel érkezett Tiszaszigetről, akik múlt hétre tervezték a strandolást, de csak most jött össze. Eddig Mórahalomra jártak, tegnap voltak először itt. A Hagymatikum sokkal jobban tetszett nekik, mint a mórahalmi fürdő és úgy találták a piciknek is több lehetőségük van itt.

 

Már a fesztivál első napján is színes programok szórakoztatták a fürdőzőket. Délutántól folyamatosan zumba és aqua zumba bemutatót láthattak, és a bátrabbak ki is próbálták. A megnyitó után a nemzetközi mazsorett tábor és a Forgatós Táncegyüttes műsora következett. A mazsorettesek a zumbában is nagy szerepet játszottak, igazi buli hangulatot teremtettek. Estefelé zenekari műsort és hastáncbemutatót láthattak a medencékben hűsölők. Ezután az éjféli zárásig a kültéri termálmedencénél a ’60-as, ’70-es évek slágereit hallgatták és nézték óriás kivetítőn az éjszakai vendégek.

 

Sokfelől érkeztek vendégek a Hagymatikum fürdőfesztiváljára.

 

– Heves megyéből érkeztünk, nyaralni jöttünk, az interneten már korábban láttuk, hogy most lesz a fürdőfesztivál is, ennek külön örültünk. Nagyon tetszik Makó és a pár nap alatt a környéket is bejártuk. Itt a Hagymatikum a kedvencünk, kevés olyan hely van, hol a benti medencék is ilyen jól vannak kialakítva és a hőfokuk is kiváló – mondta Hordós Melinda, aki családjával érkezett a városba. – Csak ajánlani fogjuk mindenkinek a fürdőt – tette hozzá.

 

A mai nap a sportolás keretében zajlik majd, emellett megint rengeteg fellépő érkezik a fürdőbe, legtöbbjük helyi szervezet tagja. Műsort ad ma többek közt a Kelly Tánccsoport, a Budo Klub, és a Maros Táncegyüttes is. Este héttől Jóni Szandi énekel, akit a Fivérek követnek. A napot pedig egy igazi buli zárja az étterem teraszán.

 

 

Alig fértek el a színpadon a gyerekek.

 

Vasárnap, a fesztivál utolsó napján bográcsos főzőverseny, családi vízi sportversenyek, baba- és gyermekszépségverseny színesíti az aktív programokat, de lesz akrobatikus rock and roll és divatbemutató, fellépnek a Haramiák és Polgár Joci is.

 

További képeink az első napról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest