Makó

Még marad a szemétdíj kedvezmény Makón


Bojtor Boglárka – Makó

– Nem változik a szemétszállítás díja és színvonala, az egyes utcákból ugyanazon a napon szállítják el a szemetet, mind eddig. Megmaradnak a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban kialakult szokások és a zöldhulladék elszállítása is a megszokott rend szerint folyik – jelentette ki mai városházi sajtótájékoztatóján Marosvári Attila alpolgármester. Az ügyfélszolgálat is ugyanazon a helyen és ugyanazon dolgozókkal működik, mint eddig – tette hozzá.
Az alpolgármester elmondta: mint az már közismert az A. S. A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. július 1-jével felmondta a várossal kötött közszolgáltatási szerződést, amely az új hulladékgazdálkodási törvény előírásainak 2014-től nem felelne meg. Ennek ellenére nem kell tartani a nápolyi szindróma kialakulásától. Júliustól kezdődően három hónapig a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. végzi a makói szemétszállítást, amely akár pályázatot is nyújthat be július 19-ei határidővel a szemétszállítás folytatására.

Ha minden az optimális forgatókönyv szerint halad, augusztus végén, szeptember elején megszületik a szerződés a közbeszerzési pályázat nyertesével, de ha bármi akadály közbejön, a jelenlegi szerződés is meghosszabbítható a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft.-vel. A pályázat elbírálásáig tehát az eddigi kedvezményrendszer megmarad: minden makói továbbra is ugyanannyit fog fizetni, mint amennyit megszokott a számlákon.

– A szolgáltató váltást a makóiak könnyen vették, az ügyfélszolgálaton nem voltak olyan problémák, amelyeket ne lehetett volna könnyen orvosolni – mondta Puskás Jenő, a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. igazgatója, aki ezúton arra kéri a helyieket, ha bármilyen fennakadást tapasztalnak, jelezzék, hiszen az új szolgáltató még most „tanulja” Makót. Szerinte a lakosok jól együttműködnek az új céggel, hiszen már ötven százalékuk behozta a kiküldött adatlapokat. Hamarosan újra felkeresik majd őket, hogy aki még nem tette meg, valamilyen formában juttassa el adatait az ügyfélszolgálatra. Ez történhet akár faxon, akár e-mailen keresztül, de személyesen sem tart pár percnél tovább. Akitől ebben a második fordulóban sem kapják meg adatait, azt személyesen fogják felkeresni. A cég körülbelül húsz településen szolgáltat, három éve foglalkozik szemétszállítással, teljes mértékben megfelelnek az új törvény előírásainak.
Arra a kérdésre, hogy a közbeszerzési eljárásban kiírt pályázatra benyújtják e ajánlatukat, Puskás Jenő csak annyit válaszolt, hogy a jövő hét végi határidőig még eldöntik.