Makó

Kukázni indult,18 biciklit lopott


Hiába zárta le kétkerekűjét a sértett idén júniusban a szegedi Petőfi Sándor sugárúti ingatlanjának udvarában, egy órával később már csak a levágott zár darabjait találta a helyszínen. A bejelentést követően a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrsének nyomozói széles körű adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek. A kitartó rendőri munka eredményeként a látókörükbe került egy 26 éves szegedi lakos, akit a belvárosi körzeti megbízottak  július 4-én elfogtak és előállítottak a Szegedi Rendőrkapitányságra.

K. József kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, amelyben nem csak a júniusi kerékpárlopást ismerte be. Elmondta, hogy az elmúlt hónapokban 18 biciklit tulajdonított el Szeged különböző pontjairól, amit tovább értékesített. Olyan eset is előfordult, amikor lopott kerékpárral indult kukázni, de egy óvatlan pillanatban tőle is ellopták a kétkerekűt.

A Szegedi Rendőrkapitányság lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást K. József ellen. A nyomozók további feladata az orgazdák felkutatása.

MH-CSMRFK