Makó

Az új szolgáltatóval is maradnak a makói szemétdíj kedvezmények


Mint azt Buzás Péter polgármester mai sajtótájékoztatóján elmondta: elégedett volt a város a korábbi szolgáltató, az A. S. A. Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Kft. munkájával, de ez a cég hivatkozva a hulladéktörvény előírásai által megemelkedett költségeire, illetve a rezsicsökkentésre, június végével felmondta a várossal 2020-ig kötött szemétszállítási szerződést – az általa kért 19 millió 789 ezer forint díjkompenzáció a város sokallta. Makó ezért a szemétszállítás pályázatának lebonyolításához szükséges 3 hónapos átmeneti időre elfogadta a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. ajánlatát, mely a jelenlegi áron vállalja a makói szemétszállítást, s csupán 1 millió 261 ezer forint-áfa díjkompenzációt kért.

 

A csongrádi cég most tanul bele Makóba.

Buzás Péter hangsúlyozta, hogy a város önkormányzata továbbra is fenntartja az eddigi díjkedvezményeket, ezek 35 millió forintos költségét a járdaépítési alapból csoportosították át. Elmondta: a csongrádi cég most tanul bele Makóba, ezért előfordulhat, nem a megszokott időben mennek el a szemétért, vagy kimarad a járattervből egy-egy utca. Arra kérte a makóiakat, hogy ha ilyet tapasztalnak, haladéktalanul értesítsék a cég ügyfélszolgálatát, vagy a makói városháza műszaki irodáját.
– Nem jutott Makó arra a sorsra, mint egyes dél-olasz városok, melyeket elöntöttek szeméthegyek! – nyugtatta meg a közvéleményt azzal, hogy továbbra is mindenki negyedéves számlát kap, s a díjkedvezmények további fenntartásáról a helyi képviselő-testület augusztusi rendes ülésén alkot helyi rendeletet – tette hozzá Buzás Péter polgármester.