Az országgyűlés rezsicsökkentő döntése alapján július 1-től 10 százalékkal csökkenti a makói önkormányzat a város területén a szennyvíz szippantás díjait – döntött róla tegnapi rendkívüli ülésén a helyi képviselő-testület. Az így csökkentett tarifák szerint: a szippantás alapdíja alkalmanként 1929 forint+ÁFA, míg az szennyvíz ürítésének díja köbméterenként 1343 forint+ÁFA.
Természetes személy ingatlantulajdonosra, költségvetési szervre, valamint más tulajdonában álló ingatlant – a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló törvény szerinti – lakásbérleti jogviszony keretében bérlő természetes személyre vonatkozó közszolgáltatási alapdíja 1736 forint+ÁFA szippantásonként, míg az ürítési díja köbméterenként 1208 forint+ÁFA. A díjakat ugyanis a normatív állami támogatás összege csökkenti.
A testület 10 százalékkal csökkentette a kéményseprés díját, mely így kéményenként a korábbi 794 forintról 714 forintra csökkent. A képviselők módosították a közterület használatával kapcsolatos helyi rendeletet, melyben kimondták, hogy filmforgatás szempontjából turisztikailag kiemelt közterületnek minősül a Makovecz tér, a Csanád vezér tér a Széchenyi tértől a Hollósy K. utcáig terjedően, Marczibányi tér és a Széchenyi tér területe.

A testület 30 millió forint visszatérítendő támogatást nyújt, a Makói Kommunális Nonprofit Kft-nek, az “Animal Health Protection” című IPA pályázatának lebonyolításához, mely a makói gyepmesteri telep további fejlesztését biztosítja.

A képviselők elutasították  a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat azon kérelmét. hogy a város 100 ezer forint vissza nem térítendő támogatást adjon a III. Makói Roma Nemzetiségi Találkozó megrendezéséhez, miután a kisebbségi önkormányzat nem nyert pályázatot ennek támogatására. A város ugyanis az idén is félmillió forint támogatást adott.

A testület azonban hozzájárult a Feketéné Kiss Tímea által képviselt Fertuxon12 Kft. haszonkölcsön szerződést kössön mától egészen 2015. december 31-ig a Szép utca 20. számú ingatlan használatára Fekete Tímeával, aki ott aerobik oktatás kíván tartani.

MH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest