A pályázatot a hagyományoknak megfelelően ismét két korosztályban írták ki. Így azoktól a középiskolásoktól illetve főiskolásoktól/egyetemistáktól várnak pályaműveket, akiknek jelent már meg írásuk akár  a nyomtatott, akár az online médiában. A cikkeket augusztus 20-ig várják a makói városházán, az alkotásokat szakmai zsűri bírálja majd el, ahogy az előző esztendőkben is.
A győztesek 100-100 ezer forintos pénzjutalom mellé átvehetik Pulitzer mellszobrát, Kiss Jenő alkotásának kicsinyített mását. A díjátadót október 29-én, a díj névadója halálának 102. évfordulóján rendezik.

Tavaly a Baló György főszerkesztő által elnökölt bírálóbizottság: (Eötvös Pál, a MÚOSZ nyugalmazott elnöke, Sulyok Erzsébet, a Délmagyarország rovatvezetője, Molnár László mentor és Csillag András Pulitzer-kutató) 16 középiskolás 32 pályaművéből, míg a 20-nál több főiskolás és egyetemista összesen 63 írásából választotta ki a győzteseket. A középiskolások kategóriájában Pap Andrea, az egri Eszterházy Károly Gyakorló Iskola diákja “Más világ” című pályamunkája érdemelte ki a győzelmet, míg a felnőtt kategória Pulitzer-díjasa Sándor Alexandra Valéria, a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem hallgatója lett “Zsolti mocskosnak született” című írásával. Különdíjat kapott Vér Bernadett, a Szegedi Tudományegyetem “Délig alvó nemzedék!” című írásáért.

A tavalyi győztesek:Vér Bernadett,  Sándor Alexandra Valéria és Pap Andrea

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest