Makó

Gyógyszeres doboz és telefon volt a postarabló bombája


Siófokon fogták el, de már Szegeden hallgatták ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói N. Sándort, akit a június 28-i postarablással gyanúsítanak.

A 44 éves hódmezővásárhelyi férfi részletes beismerő vallomást tett. Hirtelen ötlettől vezérelve rabolt. Telefonját és egy gyógyszeres dobozt ragasztott össze, hogy elhiggyék, bomba van nála. Az elrabolt pénz jelentős részét szerencsejátékra költötte.

Miután meglátta az interneten a rendőrségi felhívást, menekülni kezdett a rendőrök elől. Néhány órás előnyét gyorsan ledolgozták a megyei nyomozók, akik tegnap délelőtt megállapították, hogy Siófokon tartózkodik. A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége azután fogta el az egyik nagyáruház parkolójában, miután ott vásárolt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya közfeladatot ellátó személy sérelmére fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A bűncselekmény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

MH-CSMRFK