Hírek

Kitüntetések a Szegedi Ítélőtáblán


A kitüntetést első alkalommal dr. Kissné dr. Koch Ágnes, a polgári kollégium nemrégiben nyugdíjba vonult tanácselnök bírója és Táborosi Péter az ítélőtábla gondnoka (a fenti képen együtt) vehették át.
Dr. Kissné dr. Koch Ágnes 1973. március 1-jétől dolgozott bíróságon. Előbb a Debreceni Járásbíróságon, majd a Szegedi Járásbíróságon volt fogalmazó, 1977. május 1-jétől a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságra nevezeték ki bírónak. Innen a Szegedi Járásbíróságra került, 1985-től a Csongrád Megyei Bíróság polgári kollégiumának bírójaként, később tanácselnökeként ítélkezett. A Szegedi Ítélőtábla megalakulásakor került 2003-ban az ítélőtáblára, ahol szintén tanácselnökként tevékenykedett.
Táborosi Péter 1976. február 16-én lett a Csongrád Megyei Bíróság dolgozója, műszerészként kezelte, javította a bíróság technikai berendezéseit. Később feladatköre bővült, gondnokként felügyelt az ítélkezés zavartalan technikai hátterének biztosítására előbb a Csongrád Megyei Bíróságon, 2003 óta pedig a Szegedi Ítélőtábla megbecsült dolgozója.