Bojtor Boglárka – Makó

Aki ma délután ellátogatott a múzeum udvarára nem unatkozhatott. Délután kettőtől a Szent László Cserkészcsapat méta játékához lehetett csatlakozni. A kisebbek a Máltai játszóházban szórakozhattak, ahol az elmaradhatatlan arcfestést is kipróbálták. A nap folyamán vérnyomás mérést és egészségügyi tanácsadást lehetett igénybe venni.
– Idén második alkalommal tartjuk meg a rendezvényt, az első tavaly volt, még májusban. Célunk, hogy hagyományt teremtsünk- mondta Kómár Mátyás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportjának tagja, a nap szervezője.
Három órakor a makói Budo Klub fergeteges bemutatója következett. Ezt követően egy temesvári pszichológus előadását hallgathatták meg az érdeklődők, ami az emberek viselkedéséről szólt. Ennek keretében megtudhatták, hogyan lehet elkerülni vagy megelőzni a konfliktusokat. Erre szolgál a zsiráfnyelv, melynek titka mondandónk megfogalmazásában rejlik. Közben az iskolába készülők játékos angol foglalkozáson vettek részt. Öt órakor fény derült a várva várt meglepetésre is, ami a Maros Táncegyüttes és a nagyszentmiklósi Kék Ibolya Tánccsoport műsora volt.

A nap, képekben:

A szerző felvételei.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest