Makó

Még a tolvajokat is meglopták Makón


A gyermekotthonban élő fiú a múlt pénteken egy másik fiatalkorúval bemászott az egyik általános iskola udvarába, amíg két barátjuk az utcán figyelt. A tárolóból négy biciklit adtak ki társaiknak a kerítésen keresztül. A kétkerekűeket a gyermekotthon udvarán rejtették el.

A fiatalkorú fiú kihallgatásán bevallotta, hogy barátjával három nappal később visszamentek az iskolába és újabb két biciklit vittek el onnét. Útban az otthonba az egyik lakótelepről egy harmadikat is elemeltek. A kerékpárokat egy rejtekhelyre vitték, ahonnan másnapra tőlük is ellopták azokat. Az elmúlt hetekben többször bemásztak a gyermekotthon igazgatói irodájába csokiért, a helyi piacon pedig üdítőkért hűtőket törtek fel.
A rendőrök a házkutatások során az ellopott tizenegy bicikliből hetet lefoglaltak.
A 17 éves fiatalember másfél hónapja szabadult az előzetes letartóztatásból, ahol azért volt, mert a makói rendőrök hasonló bűncselekmény miatt már elfogták.

A Makói Rendőrkapitányság a négy fiatalember ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A 17 éves fiút a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

MH-CSMRFK