Makó

A vizet örökítették meg a makói művészpalánták


Rózsa Virág – Makó
Az akvarell használatával és egy Maros-parti kirándulással egybekötött alkotáson keresztül is  közelebb kerültek a gyerekek az idei témájához, a vízhez. A korábbi évekhez hasonlóan most is működött szobrászműhely, ahol az idén papírmaséval ismerkedtek és rézdomborítással foglalkozhattak a gyerekek. Az alkotótábort az “Ifjú Alkotók Jubileumi Kiállítása X.” című nyitókiállítással kezdődött, amelyen a művészeti iskola legjobb diákjainak, a tanévközben elkészített műveit állították ki. Összesen 70 tanuló vett részt az idei meghívásos táborban – tudtuk meg Bertus Barcza Anikótól, a tábor egyik művésztanárától.

– Olyan technikával dolgozhatok, amellyel máskor nincs lehetőségem – mesélte Józó Szilvia, a József Attila Gimnázium 10-kes diákja, aki kifejezte, hogy nagyon jól érezte magát, immár harmadik alkalommal vett részt a művésztelep munkájában.

Józó Szilvia, tenger és sziget alkotása, zselés toll és színes ceruza vegyes technikával kísérletezett.

Sóki Krisztián, az apátfalvi Dózsa György Általános iskola leendő hatodikos diákja, busszal jár be mindennap a táborba. Először van itt. Gera Balázzsal egy közös alkotáson is dolgoztak: egy csatát ábrázoltak, meglehetősen sok türelmet igénylő, aprólékos munkával.
– Közösen dolgoztunk ezen. Egy szigetet támadnak meg harcosok, el szeretnék foglalni, de nem tudják – magyarázta Krisztián a képen látható akciót.
– Először a rézmegmunkáláson voltunk, most jöttünk át grafikára – tette hozzá a szintén ötödikes Balázs a Makói Almási Általános iskola tanulúója. Neki is ez az első ifjúsági művésztábora. A rajzszakkört vezető tanára, Nóra néni (Oláh Nóra művésztanár) ajánlásával jutott be.

Sóki Krisztián és Gera Balázs a csata megalkotói.

Kurusa Anna, a József Attila Gimnázium tanulója azért került a táborba, mert országos rajzversenyen középiskolai csapatával már ért el első helyezést is. Most megy 8. osztályba.
– A festő részlegen temperával, akvarellel és zsírkrétával dolgoztam. Először vagyok itt – mondta Anna, akinek szintén tetszett a művésztelep.

Kurusa Anna harmóniát sugárzó vitorlásai a tavon.

Az idei táborban elkészült számtalan alkotásból rendezett zárókiállítást a Hagymaház aulájában holnap pénteken 11 órakor Marosvári Attila alpolgármester nyitja meg. A tárlatot július 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

További képeink:

A szerző felvételei.