Hírek

Földesiék mentették meg a bezárástól a nagylaki ovit


Korom András – Nagylak

Gyarmati András nagylaki polgármester azért fordult nemrégiben a nyilvánossághoz, hogy megmenthessék a helyi ovit, az önkormányzat utolsóként megmaradt intézményét mely fenntartására erején felül költött a kistelepülés. Két kisgyerekes család váratlan elköltözése miatt ugyanis úgy tűnt, hogy az ovit be kell zárni, hiszen nem lett volna meg a működtetéséhez szükséges minimális 8 fős létszám. Az önkormányzatnál ezért kitalálták, hogy havi 4-9 ezer forint lakbérért a faluba csábítanának óvodáskorú gyermekes családokat. A felhívásra jelentkező első ötven család közül a képviselő-testület választotta ki azt a hármat amely élhetett a lehetőséggel. Közülük Földesi Zoltán és családja költözött elsőként a határ menti kistelepülésre. Földesiek Szigetszentmiklósról költöztek Nagylakra, s az eddig pékként dolgozó családfő bízik abban, hogy hamarosan talál munkát a környéken.

Gyerekek játszanak a nagylaki óvoda homokozójában.

A falu széli 90 négyzetméteres lakásba a házaspárral együtt jött Zoltán eddig sofőrként dolgozó apósa (aki szintén új állást keres) és három fiuk, az óvodás korú Janika és Zolika, illetve a még náluk is fiatalabb Ricsike.
A két óvodás már be is illeszkedett a nagylaki gyerekek közé, az oviban – ottjártunkkor – épp olyan önfeledten játszottak, mintha már eredetileg is ide íratták volna őket.