Hírek

Múzeumok éjszakája – Egyéjszakás kaland Hódmezővásárhelyen


A Tornyai János Múzeumban Vásárhelyi pillanatok címmel kiállítás nyílik tíz év fotószimpóziumaiból, ismét megtekinthetik a látogatók az ország neves fotográfusainak felvételeit a várost övező tanyákról, a kerékpárokról, a helyi mesterségekről – mondta el Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum igazgatója keddi sajtótájékoztatóján.
    

Museum of the Wall

Igazi családi programmal várják a múzeum Szegfű utcai udvarán a régészet iránt érdeklődőket, ahol egy kora rézkori sír feltárásába segíthetnek be kicsik és nagyok egyaránt. Ugyanitt sötétedéstől Museum on the Wall címmel zenés életképeket vetítenek a Tornyai-múzeum száz évéből. Láthatóak lesznek ellesett múzeumi pillanatok a raktárak titkos zugaiból, soha nem látott műtárgyak, a kiállítás-rendezések kulisszatitkai és emlékképek a múzeumtörténet nagyjairól.
    

János és Katalin

Este egy “18-as karikás”, felnőtt tartalmú kamaratárlat nyílik Tornyai János festőművész és Katalin, a mester modell-múzsájának titokzatos történetéről, Az örök nőstény címmel. Az eddig soha nem be nem mutatott tárlatot csak ezen a napon láthatja a közönség.
  

Eifert

Az Alföldi Galériában Eifert János a hazai fotóművészet egyik legismertebb képviselője tart diaporáma-digiráma bemutatót Ars Poetica – Ötven év fotográfiái című kiállításában.
    

Proletár Zenekar

Az Emlékpontban Meszlényi Tamásné mesterfodrász interaktív múltidézésén a nyolcvanas évek várják a nosztalgiázni vágyóknak: lesz HÓDIKÖT ruhabemutató és haj-show és kiderül, melyek voltak a “menő” reklámok a rendszerváltás évtizedében. A kilencvenes évek elejének szubkultúráját a helyi fiatalokból álló Proletár zenekar hozza vissza, rögtönzött koncertjükön igazi punk-rock hangulatot teremtenek Rodolf Hervé fotói között.
  

Joszif, a rém

A Múzeumok éjszakájának zárásaként “becsöngetnek” Sztálinnak. A generalisszimusz 1953-as halálát anekdotákkal és kevéssé ismert történetekkel mutatja be a közgyűjtemény történésze.


MH/MTI