Hírek

Az M43-as oldja meg a közlekedési problémákat


Kamionáradat vágja kettő Magyarcsanádot, a falu középvonalában húzódó 43-as főút, Románia uniós tagsága óta folyamatosan telített.
– Nincs olyan nap, amikor ne félnék attól, itt át kell kelnem. Hiába a terelősziget, a járda, volt, hogy az utolsó lépéseket már ugorva kellett megtennem – panaszolta az egyik helybéli asszony, amikor arról érdeklődtem, hogyan élnek a kamionközlekedés mellett. Szomszédja azt mondta, hogy misére menet kell átmennie az egyik oldalról a másikra a községházával szemközti járdaszigetnél. Ha szerencséje van, akad aki segít ebben. Ha nincs, akkor bizony az Isten és a sofőrök kegyelmére van bízva.
Ennek ellenére nem igen akad baleset a főút mellett, már csak azért is, mert a kerékpárosok bicikliúton közlekednek, a gyalogosok pedig igencsak óvatosak.

A gyalogátkelőhelyen is nagyon figyelni kell!

– Szerintem eltűnnek a kamionok Magyarcsanádról ha elkészült az autópálya, ahogy eltűntek Makó belvárosából is. Jól tudom, hiszen ott dolgozom – árulta el egy férfi. Ő azt mondta, hogy reméli, hamarosan a legnagyobb közlekedési problémát a községben a csatornázás utáni helyreállítás jelenti majd.

MH