Makó

Személyi változások a makói városházán


A múlt héten dolgozott utoljára a makói önkormányzat egyik kulcsemberének tartott dr. Sánta Edina, a vagyongazdálkodási és beszerző iroda csoportvezetője. A makóiak közt hetek óta forognak azok nevei, akikről úgy tudják, szintén távoztak, vagy hamarosan távoznak a helyi önkormányzattól.
A közszájon forgó nevek közt szerepel dr. Lajtár Líviuszé. Amikor rákérdeztünk tőle telefonon, hogy mi valójában a helyzet, az aljegyző nem kívánt semmit mondani, azt mondta nem ad interjút ebben az ügyben és azonnal a jegyzőhöz irányított bennünket. Csakhogy dr. Bánfi Margit jegyzőnek ezúttal semmi köze az aljegyző személyes döntéséhez. Mint munkáltatónak majd a pótlásáról kell gondoskodnia. Már ha úgy gondolja a városvezetés, hogy a tavaly óta felére csökkent városházi létszám mellett Makónak továbbra is szüksége van aljegyzőre!

Györbíró-Szabó András kistérségi irodavezetője, akit szintén a távozók közt emlegetnek a makói polgárok, nem erősítette meg ezt az információt. Azt mondta, még ott van a városházán. A műszaki iroda vezetőjéről is azt tudják, hogy ő is távozik az önkormányzattól. Amikor megkérdeztük tőle, hogy valóban ott kívánja-e hagyni a makói önkormányzatot, Horváth Bernadett azt mondta: erről nem szeretne nyilatkozni.