Hírek

Maszkos rablók rontottak az idős házaspárra


Otthonában rabolt ki egy idős házaspárt három maszkot viselő férfi Szegeden. A bűncselekmény ma kora hajnalban történt a szegedi Szentmihályteleki utcában. Három maszkot viselő férfi ment be az idős házaspár otthonába, majd az értékeiket követelték. Átkutatták a lakást, ahonnan ékszereket és némi készpénzt vittek el. Személyi sérülés nem történt.
A Szegedi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt nyomoz ismeretlen tettesek ellen. A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekményről, vagy az elkövetőkről bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szegedi Rendőrkapitányságon (Szeged, Párizsi körút 16-22.), illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén.
A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500.000 forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövetők azonosíthatók, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

CSMRFK