Hírek

Nigéria kiütötte Tahitit a nyitófordulóban


A találkozót a tornára egyébként nehezen eljutó Zöld Sasok kezdték jobban, az első tíz perc elteltével már kétgólos előnyben találták magukat. Először Uwa Echiéjilé távoli lövése két védőn is megpattant, a kapusnak esélye sem lehetett a védésre, majd nem sokkal később Nnamdi Oduamadi cselezett ki három pirosmezest, mielőtt megduplázta csapata előnyét.

Ahogyan az várható volt, a nyomasztó nigériai fölénye folytatódott ezután is és nem is kellett sokat várni a harmadik találatra. Egy óriási kapushiba után Oduamadi volt újra eredményes. A szünet előtt szépíthetett volna Tahiti, de a főállásban benzinkutas (illetve strandi eladó), Steevy Chong Hue két helyzetet is elpuskázott, így egyelőre várni kellett a csodára.

A fordulást követően viszont már tényleg betaláltak a szigetlakók! Egy szögletet követően Jonathan Tehau ugrott a legmagasabbra és fejelt a nigériai kapuba.

Szűk negyedórával később Tehau megszerezte második gólját is – apró szépséghiba, hogy ezúttal a saját kapujába talált be. A hajrában még Oduamadi és Echiéjilé is eredményes volt, beállítva ezzel a 6-1-es végeredményt.

KONFÖDERÁCIÓS KUPA

B-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Tahiti-Nigéria 1-6 (0-3)

G.: J.Tehau 54. ill. Echiéjilé 5., 80., Oduamadi 10., 26., 76., J.Tehau 68. – öngól

-vébé-