Hírek

Megnyitottak az Erzsébet-táborok: kezdődhet a nyaralás


Az Erzsébet programban idén nyolc helyszínen, több mint ötven féle táborban nyaralhatnak a gyerekek. A többi között többféle sporttábor is indul olimpiai és világbajnokok vezetésével.
 
A legfontosabb küldetésemnek azt tartom, hogy megmutassam, mennyire jó sportolni és mozogni. Ha egy kicsi játékosságot is belecsempészünk a mindennapi mozgásba, akkor talán a gyerekek is jobban rákapnak, és szívesebben sportolnak majd – nyilatkozta a Híradónak Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó.
 
A programban több mint 73 ezer gyerek vesz részt, közülük 40 ezren üdülhetnek az Erzsébet-táborokban, ahová minden gyerek jelentkezhetett. A nehéz körülmények között élők ráadásul rendkívül kedvező áron nyaralhatnak.
 
Az Erzsébet-táborok valamennyi gyermeknek szólnak, nemcsak a rászorulóknak. Különbség van viszont abban, hogy mennyit fizetnek a családok ezekért a táborokért. Ha egy kisgyerek nehéz helyzetben él, akkor 1000 vagy 2000 forintért biztosítjuk számára az egyhetes, teljes ellátással, programokkal és játékkal történő táborozást – magyarázta Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője.
 
A programot az Erzsébet-utalványok forgalmazásából származó pénzből működtetik. Az első nyaralók már hétfőn birtokba vehették a Balaton környéki üdülőket. 
 
MH / hirado.hu
Fotó: erzsebetprogram.hu