Egyhangúlag elfogadta a mai rendkívüli ülésén a makói képviselő-testület, hogy pályázatit nyújt be a parlagfű mentesítésre. A szociális gyermekétkeztetési pályázaton – ahogy arról már beszámoltunk – a makói önkormányzat közel 3 millió forintot nyert, mely 125 gyerek nyári étkeztetését fedezi. Csakhogy – mondta Buzás Péter polgármester – az idén, ahogy a korábbi években is, 250 gyermek étkeztetésére pályázott a város. Hogy a rászoruló gyerekek fele ne maradjon éhen hétfőtől, ezért a testület a 17 millió forintos tartalékalapból egyhangú döntéssel 3 millió forintot különített el erre a célra.
Némi, a jobb és baloldali képviselői közti kardcsörtetés után a testület valamennyi képviselője megszavazta a polgármester azon előterjesztését, miszerint a város, a még el sem indult 60 millió forintos járdaépítési programjából 35 milliót elvesz, s ebből tartja fenn idén július 1-től jövő július 1-ig az eddigi szemétdíjkedvezményeket. Enélkül az új hulladékgazdálkodási törvény értelmében megszűnt volna például a 70 év felettiek számára az ingyenes szemétszállítás is. A testület arról is szintén egyhangú szavazattal határozott, hogy megkérik Mágori Józsefné országgyűlési képviselőt arra, hogy lobbierejét bevetve, akár az államtitkár segítségével érje el, hogy a törvénnyel a makói önkormányzatot hátrányba hozó kormány térítse vissza a városnak ezt a 35 milliót.
Buzás Péter polgármester elmondta: előterjesztésével az is a célja, hogy a jobboldali képviselők többé ne teremtsenek politikai feszültséget ezzel az kérdéssel.
MH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest