A tűzoltókat a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon Huszár Tibor tűzoltó ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese és Galiba Gábor tűzoltó főhadnagy, a Szegedi HTP parancsnoka köszöntötte, és megköszönte az árvíz elleni küzdelem során végzett áldozatos, megfeszített munkájukat. A hódmezővásárhelyi, makói és csongrádi tűzoltókat parancsnokaik, míg a szentesre érkező egységet a katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, Kajtár István tű. alezredes köszöntötte, parancsnokuk, Kálmán Rajmund tűzoltó őrnagy jelenleg is a HUNOR mentőszervezet kötelékében vesz részt a védekezési munkákban. Visszatért Csongrád megyébe a Maros mentőcsoport is, amely két mentőhajóval és nyolc fővel segítette az ár elleni védekezést.

Ismét itthon vannak a védekezésben részt vett makói tűzoltók. (Fotó: Katasztrófavédelem)

A most hazatért kontingens tagjai a csütörtöki pihenőnapot követően lépnek szolgálatba. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamennyi egységénél a mai naptól a korábban elrendelt 24/24 órás munkarendről az állomány a szokásos, 24/48 órás rendben teljesíti szolgálatát.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából jelenleg 13 tiszt a védelem irányításában, négy fő a HUNOR hivatásos nehéz kutató-mentő mentőszervezetében teljesít szolgálatot, valamint 14 tűzoltó Dunaszekcső térségében veszi ki részét az árvízi védekezésből.

MH-Katasztrófavédelem

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest