Makó Híradó

– Márpedig a Fidesz makói képviselő csoportja nem egyezik bele, hogy egyetlen olyan makói is fizessen szemétdíjat, akinek eddig nem kellett – reagál Buzás Péter polgármester tegnapi közlésére Sánta Sándor települési képviselő, a makói Fidesz irodában ma tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: Buzás Péter polgármester feje felett Damoklész kardként lebeg, hogy egyszer kimondja: nagyon fontos dolgokra nincs pénz. Elképesztőnek tartotta, hogy miközben a polgármester azt mondja, hogy nincs erre pénz, közben szobrokat építtet – utalt a képviselő a legutóbbi testületi ülés döntéseire.
Sánta Sándor szerint ne a polgármester, hanem a testület mondja ki, hogy mire van pénz, mire nincs. A képviselő szerint a makói polgármester ezzel hadat üzent nem csak a rezsicsökkentést végrehajtó kormánynak de valamennyi makóinak is. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy Makó adósságainál fogva nagyon is függ a kormánytól.
Sánta Sándor hangsúlyozta, hogy a jobboldali települési képviselők kikövetelik a szemétdíj kompenzáció valamilyen formában való fenntartását, de ha ez a testületi ülésen nem megy, akkor azon kívüli akciókat is szerveznek ennek érdekében! Sánta Sándor, Kovács Sándor és Toldi János képviselők szerint a leendő szolgáltatóval olyan szerződést kell kötnie a makói önkormányzatnak, hogy a szemét mennyisége mérhető legyen, ugyanis – vélik – a 70 év felettiek nem termelnek annyi hulladékot, mint a fiatalabb korosztályok. Sánta Sándor hozzáfűzte: a választók kérése, hogy a szegények továbbra se fizessenek szemétdíjat.
A makói szemétügyben Mágori Józsefné országgyűlési képviselő is megszólalt ma. Azt mondta, hogy Buzás Péter azzal, hogy kijelentette: a város nem tervezi a továbbiakban a kompenzáció valamilyen módon való fenntartását, róka fogta csuka helyzetbe került. Felhívta a figyelmet arra, hogy az új hulladékgazdálkodási törvény nem tiltja, hogy az eddigi kedvezményeket az önkormányzat valamilyen formában átvállalja!
 – Buzás Péternek többsége van a makói képviselő-testületben, azaz soha úgy nem történt, hogy rajta kívül más akarata érvényesült volna, ezért most is neki kell megoldania ezt a helyzetet, azaz azt, hogy megmaradjanak az eddigi szemétszállítási díjkedvezmények – jelentette ki Mágoriné. Kérte ugyanakkor, hogy a város első embere tételesen számoljon el azzal a köznek, hogy a város melyik bevételét pontosan mire fordította, azaz mire mentek el a vízműtől származó pénzek, mire fordították a helyi adóforintokat és a bérleti díjakat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest