Hírek

Weszely egy napig csak homokzsákokat töltött


MH
Mint megtudtuk tőle, a megyei kormányhivatal mintegy 50 önkéntese szombaton  reggel 6-kor indult a megyeházáról az árvíz sújtotta övezetbe, s délelőtt 9-re értek Szentendrére. Ott azt az utasítást kapták, hogy menjenek Szigetmonostorra. Tahitótfalunál keltek át a Dunán, s az volt a feladatuk, hogy a teherautókkal a depóba hordott nagy mennyiségű homokot zsákokba töltsék. Ezeket onnét kisebb autókkal vitték a gátra.
Rajtunk  kívül helyi önkéntesek is dolgoztak ezen a szakaszon, a zsákokat mindenféle járművel, a traktoroktól a kisteherautón át a személykocsikig szállították a gátakra.
– Pihenőidőben kimentünk a Nagy-Duna gátjához, ahol stabil volt a helyzet. A Kis-Duna felőli oldalon folyamatosan rakták a miskolci tűzoltók a gátakat, akik ezzel éppen lépést tartottak a vízszint emelkedésével. Itt a gát alján kisebb buzgárok is feltörtek – osztotta meg olvasóinkkal élményeit.

Weszely Tamás hozzátette: az önkéntesek és a helybéliek hangulata a feszült helyzet ellenére oldott volt. A falu nagy része magasabb részen fekszik, így inkább az üdülőterület állt veszélyben.