Mint arról délelőtt már beszámoltunk a tegnapi makói zivatar alatt villámcsapás érte a Wekerle utca egyik házát. A mennykő a két kémény közül az egyikbe csapott, de vélhetőleg nem kímélte a tetőn lévő antennák végi műszaki eszközöket sem. Hogy ez utóbbiakban keletkezett-e kár, s az milyen mértékű, azonban nem derült még ki. Lévén a házban jelenleg nincs áram. A villámcsapás miatt ugyanis kiégtek a vezetékek, azokat teljesen újra kell majd húzni a falban. A keletkezett tüzet a makói tűzoltók oltották el.
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy emberéletben nem esett kár, a házban tartózkodóknak az ijedtségen kívül nem esett bajuk.
A ház tulajdonosa nem kívánt nyilatkozni, sőt azt kérte, hogy a ház pontos címe és fotója se szerepeljen hírportálunkon. Megtudtuk azonban tőle, hogy a ház biztosítva van, így jelenleg  kárszakértőt várják a helyszínre.
Azt már a közelben élők mondták el, hogy a villám olyan hatalmasat csattant, hogy egy ideig szakadozott az áramellátás, sőt néhányaknak átmenetileg a füle is bedugult. A háziállatok pedig ijedtükben a legkisebb zugokba bújtak, s csak egy idő után lehetett előcsalogatni azokat.

MH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest