A Csongrád megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport eddigi elhelyezési pontjáról, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról a környező településről végrehajtott kitelepítés miatt elhelyezésükre új helyen, a tatai ifjúsági táborban került sor – tájékoztatott a kontingenst vezető Lúczó László tűzoltó őrnagy.

Feladatuk a Neszmély és Dunaalmás települések területén az árvízvédelem biztosítása, amely során az itt vasúti töltésként is funkcionáló árvízi töltés alatti, korábban lezárt lejárók erősítését végezték el. Hajnalban az egyik ilyen lejáró alatt utat tört magának a víz, amelyet sikerült gyors beavatkozással megállítani.

Lúczó László elmondta: jó kapcsolatot építettek ki a védekezésben részt vevő települések vezetőivel és a vízügyi szakemberekkel, akik elismerőleg szóltak a Csongrád megyeiek által elvégzett munkáról, míg a helyi lakosok teával, ásványvízzel és süteménnyel keresték fel az alföldről érkezett védekezőket, akiknek munkáját sok civil is segíti a helyszínen.
Lúczó László őrnagy hozzátette: a Csongrád megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport valamennyi tagja egészséges, és jó hangulatban végzik munkájukat.

Tegnap délután 1-kor indult el Csongrád megyéből az a 14 tűzoltó, akik Dunaföldvár térségében fognak részt venni az árvíz elleni védekezésben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest