Hírek

Fergeteges évadzáró néptánc gála a Hagymaházban


Bojtor Boglárka – Makó
A gálaműsorban a táncegyüttes az egész féléves munkáját próbálta bemutatni másfél órába tömörítve, ami igen nehéz feladat. A táncosok szépen helyt álltak a hazai közönség előtt. A féléves gyakorlás sokszor egész hétvégés próbákat is takar, amikor koreográfus érkezik a csoportokhoz. Ettől függetlenül a táncosok heti rendszerességgel jelennek meg a Bartók iskola tornatermében. A tegnap délelőtti főpróba után a táncosok együtt tették fel a színpadi díszletet.
Az idén a gála számainak több, mint fele olyan koreográfia volt, amit még nem láthatott a közönség. A műsorszámokat keretbe foglalták, hiszen a marososok kezdtek és ők zárták az előadást. Utolsó számukat eddig még csak a próbateremben táncolták, de nagy sikert arattak vele a színpadon is.
A mai műsorban az összes csoport részt vett és többek közt kállói, bogyiszlói, mátyusföldi, dél-alföldi és bagi táncokat táncoltak gyönyörű népviseletükben. Az esten a várost Marosvári Attila alpolgármester képviselte.

Látványos koreográfiát láthattak az érdeklődők.

A jövő héten a csoportok együtt visszanézik a fellépést és megkapják év végi bizonyítványukat. A legkisebbek számára ezután el is kezdődik a jól megérdemelt nyári szünet. A nagyobbak viszont még folytatják a műsorszámok tökéletesítését.
– A Boglárka és Pipacs-Boróka csoportok a nyáron egy lengyel fesztiválon vesznek majd részt, a Maros pedig nemzetközi találkozóra hivatalos Szerbiába, és a nyár közepére prágai meghívásuk is van- mondta Tóthné Döme Mária, az együttes vezetője. A MÖTYKE csoport is folytatja a gyakorlást, hiszen bármikor bejöhet egy-egy hirtelen meghívás számukra is, akár országon belül. Ők nemrég Erdélyben léptek fel és a nyár közepére közös nyaralást terveznek – tette hozzá Mariska.

Képek a műsorról: