Hírek

Fecsegett és lebukott a trükkös tolvaj


„Keresnek a rendőrök és tudják, hogy nálam van az autó.” Erre a mondatra figyelt fel egy szolgálaton kívüli rendőr, miközben az egyik szegedi étteremben ebédelt még tegnap. A rendőr százados félrevonult, majd hívta kollégáit. A nő ekkor már autójához indult, ezért a rendőr szolgálatba helyezte magát és igazoltatta az asszonyt. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói egy utcányira voltak a helyszíntől, így néhány másodpercen belül megérkeztek. Akkor már keresték az autót és a nőt, ugyanis néhány perccel korábban érkezett bejelentés arról, hogy három nő a Sarló utcában egy 85 éves idős embertől figyelmét elterelve ellopta értékeit. Egyikőjük gáz- és villanyóra leolvasónak adta ki magát. Amíg a sértett vele foglalkozott, a másik két nő belopózott a lakásba és magához vette az asszony takarékbetétkönyvét, ékszereit és készpénzét.

A további adatgyűjtés során kiderült, hogy P.-né B. Eleonóra, Sz. Zsuzsanna és K. Erika egy 96 éves bácsit is átvert május 29-én a Párizsi körúton. Az idős asszony hiszékenységét, jóindulatát kihasználva jutottak be a lakásába, ahonnan elvitték az otthon tartott készpénzét. Aznap egy 86 éves asszonynál is próbálkoztak, de onnan végül üres kézzel távoztak.

A Szegedi Rendőrkapitányság a három nőt kihallgatásukat követően őrizetbe vette és lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A rendőrök P.-né B. Eleonóra ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt is büntetőeljárást indítottak, ugyanis amíg ebédelt, nem vásárolt parkolójegyet, hanem egy más nevére kiállított mozgáskorlátozott igazolványt helyezett ki a szélvédő mögé.


MH-CSMRFK