Hírek

Vállalkozói fórum a megyei földhivatalnál


Csongrád megyében mintegy ötven-hatvan földméréssel foglalkozó egyéni és társas vállalkozás dolgozik – a tájékozottságuk a mindennapi munkát könnyíti meg. Az ingyenes rendezvényre elsősorban őket várják, de a különböző hivatalok, hatóságok dolgozóit is meghívták, illetve további érdeklődőket is szívesen látnak.

A fórumon B. Nagy László kormánymegbízott mond köszöntőt, az előadásokat a Vidékfejlesztési Minisztérium és a megyei földhivatal szakemberei tartják. A rendezvény célja, hogy a jogszabályok értelmezését, alkalmazását segítse, ezért a szervezők lehetőséget biztosítanak arra is, hogy az érintettek kérdéseket tegyenek fel. Ezeket nem csak személyesen, a fórumon lehet megfogalmazni, hanem előzetesen, írásban is: az andor@csmfhiv.t-online. hu címen várják az érdeklődők felvetéseit.
A vállalkozói fórum programja:
9:00 – 9:10.:  Köszöntő – B. Nagy László kormánymegbízott, Csongrád Megyei Kormányhivatal.
9:10 – 9:20.: Megnyitó – Gósz Zoltán hivatalvezető, Csongrád Megyei Kormányhivatal Földhivatala.
9:20 – 9:40.: A földügy előtt álló feladatok – dr. Papp Bálint főosztályvezető, Vidékfejlesztési Minisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztály.
9:40 – 10:00.:A közelmúltban megjelent földmérési jogszabályok – Koós Tamás főosztályvezető helyettes, Vidék fejlesztési Minisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztály.
10:00 – 10:20.: A közeljövőben megjelenő földmérési jogszabályok – Horváth Gábor osztályvezető, Földmérési és Távérzékelési Intézet.
10:50 – 11:10.: Földügyi aktualitások földmérőknek – Török László osztályvezető, Csongrád Megyei Kormányhivatal Földhivatala.
11:10 – 11:30.: Földmérőket érintő jogszabályi változások – dr. Regős Edit osztályvezető, Csongrád Megyei Kormányhivatal Földhivatala.
11:30 – 11:50.: A földhivatalok működése az új jogszabályi környezetben – Milos István osztályvezető, és Hidjapusztay Andor földmérési szakfelügyelő, Csongrád Megyei Kormányhivatal Földhivatala.
Ebéd után: 13:00 – 14:40.: Fórum, az elektronikusan feltett, majd a helyszínen elhangzó szóbeli kérdések alapján.
MH – megyei kormányhivatal