Makó Híradó
179 és fél millió forintos uniós támogatással, a makói önkormányzat 10 százalékos, azaz körülbelül 20 millió forintos önerejéből újul meg a város központi részén lévő Hunyadi, illetve a Szép utca Almási és Kálvária utca közti szakasza. Az erről szóló szerződést ma délelőtt írta alá a makói városházán Buzás Péter polgármester, illetve Zsiga György, a közbeszerzési pályázatot 131 millió 935 ezer forintos ajánlatával elnyert Colas Út. Zrt. vezérigazgatója, valamint Tóth Sándor, a cég termelési főmérnöke.

A Hunyadi utca lesz a nagyobb falat. Itt még csak a felmérések folynak.

A Hunyadi utcán nem csak a mára már igencsak jelentősen leromlott útburkolat helyett húznak teljesen újat 541 folyóméteren, de itt felújítják a mindkét oldalon balesetveszélyes járdát, készül 41 új parkolóhely, telepítenek 30 padot, s a kivágottak helyére 60 előnevelt fát, illetve cserjéket is ültetnek. Ráadásként gyalogos átkelőket, forgalom elől elzárt területeket és gyalogos védőszigeteket is kialakítanak. Itt a munkálatok várhatóan július 1-jén indulnak.
Június 17-én állnak azonban munkába a Szép utca Almási és Kálvária utcai szakaszán, ahol 575 folyóméter utat újítanak fel. Mint azt Buzás Péter elmondta, ezzel könnyítik meg a közlekedést a Maroslele felől a fürdő felé érkezők részére.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest