Elrendelte a bíróság annak a 26 éves férfinak az előzetes letartóztatását 2013. június 2-án, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy hódmezővásárhelyi társasházi lakásában kábítószert termesztett és értékesített.

Mint arról már beszámoltunk a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói lakossági bejelentés alapján tartottak házkutatást H. Zsolt lakásában május 31-én hajnalban. A férfi az egyik szobában egy fóliasátrat épített fel, ott termesztette a kendernövényeket. A nyomozók összesen több mint 120 gramm kábítószernek minősülő növényi törmeléket, valamint 12 tő palántát foglaltak le. A gyanúsított a kábítószer többségét már értékesítésre kisebb pakkokba összekészítve tárolta.

H. Zsolt egy füzetben a termesztéssel kapcsolatos kiadásairól pontos nyilvántartást vezetett. A rendőrök a további adatgyűjtés eredményeként több olyan fogyasztót állítottak elő, akik a 26 éves férfitól szerezték be a drogot.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kihallgatását követően őrizetbe vette és visszaélés kábítószerrel bűntettének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatását. A kényszerintézkedést a bíróság – ügyészi indítványra ma rendelte el.
CSMRFK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest