Hírek

Szívből zongoráztak a makói zeneiskola növendékei


Bojtor Boglárka- Makó
– Nagyon nehéz volt olyan szombatot találni, ami minden kis zongoristának megfelelő lenne, sajnos ma is van hiányzó – mondta Hajdú Márta. Amikor a zeneoktatásról beszélt, elmondta: bármikor el lehet kezdeni zongorázni, és akinek nincs otthon hangszere, annak is megoldják a gyakorlást, ami elengedhetetlen a folyamatos fejlődéshez.
A mai délutánon tizenöt növendék adott koncertet, köztük van a legkisebb, még nagycsoportos óvodás Faragó Luca, illetve Erdész Flórián, aki most érettségizik és a szegedi konzervatórium tanulója. Jövőre zeneművészeti főiskolában szeretné folytatni tanulmányait, ma pedig egy példakép lehetett a nála kisebb diákoknak.  A zongoristák között találtuk még Szigeti Rékát is, aki országos klarinét versenyt nyert, és nem olyan rég elkezdte a zongorát is.
A koncertet egy négykezes művel indította Pásztor Viktória és Sonkovits Anna. Ezután mindenki előadhatta jól begyakorolt darabját, köztük Haydn, Bartók, Debussy, Beethoven és Bach alkotásait. További növendékek: Baróczi Bence, Kupecz János, Szilassi-Horváth Réka, Majoros Dóra, Sipos Botond, Kovács Luca, Dobsa Kolett, Kajári Ádám, és Dobsa Dorina.

Baróczi Bence.

Dobsa Dorina.

Dobsa Kolett.

Erdész Flórián.

Faragó Luca.

Kajári Ádám.

Kovács Luca.

Kupecz János.

Egy kis zongoraszék magasság igazítás Majoros Dóra…

…és Pásztor Viktória játéka előtt.

Sipos Botond.

Sonkovits Anna.

Szigeti Réka.

Szilassi-Horváth Réka. (A szerző felvételei.)

***

Június 5-én Marczikáné Kálmánczi Andrea és növendékei, június 6-án Csizmadia László és növendékei, június 10-én Nagy Árpád és növendékei, június 11-én Poór Ágnes és növendékei hangversenye hallgatható meg. Valamennyi koncert délután 5 órakor kezdődik az iskola Bartók termében.