Korom András – Makó
Négycsillagos szállodává alakítja át a vásárhelyi Bodrogi Bau cégcsoporthoz tartozó SK Kft., a várostól nettó 70 millió forintért megvásárolt, a Hagymatikum szomszédságában álló egykori Kállai kollégium mára leromlott épületét. Az ingatlan kulcsát még tavaly december 6-án vette át a Csanád vezér téren Bodrogi Ferenc ügyvezető Buzás Péter polgármestertől. A látványosabb munkálatokhoz most kezdtek hozzá.
2014 májusában már meg is nyitnák szállodát A cég a mára alaposan leromlott épület körülbelül 700 millió forintos modernizálására, átalakítására 400 millió forintos európai uniós támogatást nyert.

Rakodógép a leendő szálló udvari kapujában. Teherautó viszi el a bontási törmeléket. (Fotó: Rózsa Virág)

Az 1927-ben épült ötszintes neogótikus épület homlokzatát az eredeti állapotában állítják vissza. Belül azonban alaposan modernizálják és 37 kétágyas szobás szállóvá alakítják.
A helyi képviselő-testület – mint arról beszámoltunk – még tavaly júliusban döntött arról, hogy a fürdővárossá válás érdekében lehetőséget ad a befektetőknek arra, hogy minőségi szálláshelyeket hozzanak létre. Több, a város tulajdonában álló épület hasznosításáról tárgyaltak már különböző befektetőkkel, így a Koronával, illetve a régi városházával is kapcsolatban is, de eddig csak a volt Kallai kollégiumnál jártak eredménnyel. Az ingatlant, értékesítés előtt két ingatlanszakértővel is felértékeltették, s végül a magasabb áron értékesítették.
A Hagymatikum főbejáratától alig 50 méterre, a bérpalotával szemközt álló leendő szálloda földszintjén étterem, kávézó, recepció, konferencia terem, wellness-fitnesz és különféle más helyiségek lesznek, míg az emeletein és a tetőtérben a szobák várják majd a vendégeket. A konyhát és a kiszolgáló helyiségeket pedig a pincében helyezik majd el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest