Az első 25 perc elég alacsony színvonalú játékot hozott, többnyire Lazio lehetőségekkel, de a farkasok román kapusa, Bogdan Lobont biztos kézzel védte a próbálkozásokat. A hátralevő időben kicsit felpörögtek a csapatok és élvezetesebb is lett a mérkőzés, de gól nem született, bár Miroslav Klose fejesénél izgulhattak a Roma-drukkerek – Lobont bravúrral hárított.

A második játékrész első fele ismét gyenge játékot hozott, mindkét csapat szörnyen pontatlanul futballozott. Amikor aztán éppen elaludt volna az Olimpico több, mint 50 ezer nézője, hirtelen megélénkült a mérkőzés. A Laziónál Mauri, a Románál Totti és Destro került nagyon közel a gólszerzéshez. Pár perccel később a semmiből szerzett vezetést a kékmezes Lazio! Candreva bedásába Lobont rosszul nyúlt bele, a labda pedig éppen Lulic elé került, aki közelről nem hibázott.

A farkasok ezt követően hoába próbáltak meg mindent, a jól összerakott Lazio-védelem nem hibázott, így megnyerték a derbyt és a Kupát is, aminek köszönhetően jövő ősztől ők vehetnek részt az Európa Ligában.

Olasz Kupa, döntő

Roma-Lazio 0-1
G.: Lulic 71’

-vébé-

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest