Öt olyan pályázat önerejét előlegezi meg a makói képviselő-testület, melyet makói egyesületek,civil szervezetek és cégek nyújtanak be Leader-pályázatként.
A Marosmenti Mocorgók a Petőfi parkban építenének egy mintegy 500 méter hosszú, különleges burkolattal ellátott, kétsávos futópályát, a pályázathoz készülő tervek 320 ezer forintos költségének megelőlegezéséért fordultak a városhoz. A Fiatalokért Gyermek- és Ifjúsági Egyesület szívesen elköltöztetné a klubját a régi városháza pincéjéből, mégpedig az egykori Patyolat ma üresen álló épületébe, azzal az indokkal, hogy a pinceklubot már “kinőtték”. Hogy erre pályázzanak, 765 ezer forintra volna szükségük. Pályázat készül Közösségi tér kialakítása a Maros parton címmel, mely a volt FÉG-üdülő felújítását célozza, erre 300 ezer forint önerőt kell felmutatniuk az indulóknak. A Makói Lovasegyesület a lóistálló felújítását szeretné megvalósítani Leader-pályázat segítségével, ennek önereje 600 ezer forint, míg a Makói Kommunális Szolgáltató Kft. a Maros-parti drótkötélpályát fejlesztené, s vele növelné az adrenalinszintet a kalandparkban, de ehhez 320 ezer forint önerőre volna szüksége.
A város képviselő-testülete a pályázatok sikerességéhez azzal járult hozzá, hogy valamennyihez biztosította a szükséges önerőt, azzal, hogy a rendelkezésre bocsátott összegeket a győztes pályázók visszafizetik a városi költségvetésbe.
MH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest