Bojtor Boglárka – Makó
Folyamatosan érkeztek gyerekek a városi rendezvényre, amelynek nagy előnye, hogy egyik játéknál sem kellett sorban állni. Aki ma a főtéren járt, csak kifestett arcú kislányokat és kisfiúkat láthatott, hiszen a Hagymaház aulájában ezt is kipróbálhatták a gyerekek. Hátul a parkolóban ugrálóvár rengeteg fogadta őket, de megkereshették a kiutat és a helyes válaszokat  a meselabirintusban is.

Süsü is jelen volt a Hagymaházban.

– Idén sokadik alkalommal állította fel a szegedi Játékdzsungel Játszóház a labirintusát itt Makón – mondta Szabó Barbara. Ez abban különbözik más labirintusoktól, hogy nem csak a kivezető utat kell megtalálni, hanem az elrejtett mesékkel kapcsolatos kérdéseket is feltesznek. A helyesen válaszolók között játszóház bérletet sorsolunk ki – tette hozzá Barbara, aki mindenkinek segített, hogy ezt az esélyt megkaphassa.

Az arcfestés a fiúk közt is népszerűnek bizonyult.

A kinti játékok után – kissé átfagyva – az ünnepeltek kipróbálhatták a népi játszóteret is. Akár erejüket  is felmérhették azzal, hogy egy seprűnyélen hány patkót tudnak megtartani egyszerre. A legkisebbek a fából készült memóriajátékot élvezték. A nagyobbak már csoportokban játszottak, voltak olyan eszközök, amelyek tőlük összehangolt munkát kívántak meg.  A nagy játék közben a színház teremben kihirdették a kisállat szépségverseny nyerteseit.  A zsűri a diákönkormányzat tagjaiból állt.  Első helyen Juhász Kitti kutyája végzett, a második Szabó Viktória nyuszija, a dobogó képzeletbeli harmadik fokára pedig Horváth Levente kutyusa állhatott. A közönségdíjas „versenyző” pedig Eleven Ákos hörcsöge lett.

További képeink:

A szerző felvételei.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest