Hírek

Hagyományos csevapcsicsa és grillezett rák a makói grillfesztiválon


Bojtor Boglárka – Makó

Már kora délelőtt nagy volt a sürgés-forgás a Váll-Ker Kft. udvarán. A reggeli előkészületek után mindenki tüzet gyújtott, hogy minél előbb izzó parázs keletkezzen a sütéshez. Így a fúvószenekar a legnagyobb füstben állta meg a helyét. A megnyitón bemutatkozott Lajsz András a fesztivál házigazdája, a mixerek királya. Majd a zsűri elnöke elmondta, hogy a döntőbizottság megvesztegetése nem jár kizárással. Az enyhe célzás után felhívta a figyelmet arra is, hogy a túlzott pálinkafogyasztás mellékhatása az odaégetett, fekete hús. A rendezvény hivatalos megnyitója után a néptáncosok léptek fel, majd folyamatos programokkal várták a látogatókat.

Készülnek az ínycsiklandozó falatok.


– Két éve voltam először a fesztiválon, akkor nem értünk el eredményt, de most is megpróbáljuk- mondta Kazincy Ottó, aki Szerbiából jött el Makóra. Régebben egyik barátja révén hallott az eseményről. Hagyományos csevapcsicsát készített és elárulta, hogy a titok a fűszerekben van. Ezek közül is a gyömbér és a rozmaring teszi igazán különlegessé az ételeket.
Idén a Hagymatikum is képviseltette magát különlegességekkel. A három fogás készítője Mizsik Attila elmondta, feladata az első helyezés elérése. Titkos fogása egy provence-i fűszerkeverék, amit saját kezűleg készít. Az itteni menüben volt grillezett padlizsán és cukkini paradicsomos mozzarellával, bélszín, túróval töltött gomba, grillezett rák és a desszertben grillezett banán.

Tóth István, a Váll-Ker Kft. ügyvezetője köszöntötte a grillfesztivál résztvevőit és vendégeit.

Az egész napos szórakozást a kicsik és nagyon is élvezhették, a műsorok mellett kirakodóvásár is várta az érdeklődőket. Ki lehetett próbálni az elmaradhatatlan ugráló várat is vagy próbára tenni a gyerekek szerencséjét a zsákba macskával. Akik megéheztek megkóstolhatták a grillezett ételeket, amelyek egyre egészségesebbek, és sok zöldséget tartalmaznak.
A színpadon estefelé a Tihanyi vándorszínpad, majd a Magna Cum Laude lépnek fel.

További képeink a délelőtti programokról:

A szerző felvételei.