Hírek

Vádemelési javaslat az édesanyja életét kioltó fiú ellen


„Anyánk öngyilkos lett, hívd a mentőket!” – ezzel hívta fel testvérét a P. Martin 2013. január 27-én este Hódmezővásárhelyen, miután megölte édesanyját az Ábrai Károly utcai családi házukban. A helyszínre érkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság rendőreinek is azt adta elő, hogy holtan találta anyját, aki aznap délután öngyilkossággal fenyegetőzött. A körülmények alapján a vásárhelyi rendőrök nem hittek neki és visszatartották a főkapitányság rendőrorvosának és a szemlebizottságának megérkezéséig. A helyszíni szemle végül igazolta is, hogy emberölés történt, ezért a fiatalembert előállították.
Kihallgatása során beismerte a nyomozóknak, hogy megromlott a kapcsolata az anyjával, ráadásul a bűncselekmény napján össze is vesztek. Amikor este hazament, édesanyja nem akarta, hogy otthon aludjon, ezért megölte az asszonyt.
Az előzetes letartóztatásban lévő fiatalemberrel szemben folytatott nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte. Az ügy iratait vádemelési javaslattal a Csongrád Megyei Főügyészségnek megküldték.
CSMRFK