Nem volt szerencséjük a makóiaknak, ugyanis szakadó esőben kezdődött meg ma éjfélkor a XXII.Makói Kihívás Napja idei rendezvénysorozata. A megnyitót követően a szokottnál kevesebb, csak 3 csapat részvételével kezdődött meg a bemelegítés után a foci villámkupa.
Reggel fél 8-kor a Petőfi parkban a kellemetlen időjárás ellenére is 500-an vágtak neki a közös futásnak.
Délelőtt folyamán az iskolákban tartottak különféle sportrendezvényeket.
– Az a cél, hogy valamilyen legalább 15 percig tartó mozgást végezzenek a résztvevők – tudtuk meg Kovács Gábor városi sportreferenstől. – Ezek igazolását gyűjtik össze a tanuszoda aulájában, s ezek az adatok kerülnek fel folyamatosan a www.kihivasnapja.hu oldalra. Az első tíz legtöbb résztvevőt megmozgató település sorsoláson vesz majd részt, melyen értékes sporteszközöket lehet nyerni. Jól állunk, mert az első részjelentés szerint Makó a 2. helyen áll, de ez a nap folyamán akár nagy mértékben is változhat – tette hozzá.
A kihívás napja a Galamb szakközépiskolában is megmozgatta a diákokat. A tornateremben tornaóra keretében röplabdáztak, kondiztak, vagy éppen kispályás labdarúgó mérkőzést játszottak – kellő bemelegítést követően. De a többi suli diákjait is megmozgatta a nap.

De lehetett gyúrni az Atlas edzőteremben, ahol Testépítéssel, táplálkozással kapcsolatos tanácsadás edzés és verseny várta az érdeklődőket,

Fotóriportunk a Galamb szakközép 9.osztályosai testnevelés óráján készült:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest