Makó

Makón éjfélkor indul útjára a gyönyör


A verseny célja a lakosság létszámához viszonyított minél több különböző 15 perces sportaktivitás  teljesítése, mellyel a város részt vesz az országos összesített Kihívás Napja sportversenyben.
A Kihívás Napját Molnár László,fiatalokért és sportügyekért felelős tanácsnok nyitja meg 0 órakor, azaz ma éjfélkor a Galamb József Szakképző Iskola Tagintézményének sportpályáján, majd azonnal megkezdődik a közös bemelegítés Kovács Gábor sportreferens vezetésével.
0:10 perckor a résztvevők kocogásra indulnak a Petőfi park körül.
0:15 perckor indul a Kihívás Napi kispályás labdarúgó villámtorna a Galamb József Szakképző Iskola sportpályáján. Jelentkezni lehet a helyszínen Kovács Gábornál.
Délelőtt fél 8-kor kezdődik a Hagymatikumtól induló főtéri futó-kocogó verseny. Az indulókat, Buzás Péter polgármester köszönti. (Gyülekező: negyed 8-kor a Makovecz téren.)
Reggel 8 és este 8 között zajlanak a nevelési-oktatási intézmények, sportegyesületek programjai az intézményekben, sportpályákon
 Délelőtt 9-12 óra között Egészségügyi méréseket tartanak a Hagymatikumban (Tanmedence felől, Szent János tér) így vérnyomás mérésre lesz lehetőség
Délelőtt 9 és este 9 között: Testépítéssel, táplálkozással kapcsolatos tanácsadás edzés és verseny várja az érdeklődőket az Atlas edzőteremben.
Délután 5 órakor indul kerékpár túra a Maros ártérbe, ahol a résztvevők hozott anyagból szalonnasütéssel csaphatják agyon az időt. (gyülekező 5 óra előtt 10 perccel a Szent János téren.)
A Kihívás Napját este 9-kor zárják be a Hagymatikum tanmedence felőli oldalán.
A versenyiroda a Hagymatikumban a Tanmedence felőli aulában (Szent János tér) működik délelőtt 10 és este 8 óra között, a részvételi lapokat itt kell leadni.
A szervezők mindenkit várnak a különböző helyszíneken.
MH