Hírek

A szülők is imádják a makói játszótereket


Bojtor Boglárka – Makó
– A kisfiam másfél éves kora óta járunk játszóterekre. Általában egy órát is eltöltünk itt hetente – mondta Kandóné Nagy Petra. Van ugyan egy csúszdánk otthon is, de itt az is sokkal jobb, hiszen közösségben van a gyerek. És nem utolsó sorban annyira kifárad a játéktól, hogy az esti alvásért sem kell már könyörögni.

Agymunka is kell a mászófal leküzdéséhez.

A legismertebb és talán a legszebb játszótér a városban a Petőfi parki. Itt külön rész van a kisebbeknek és a nagyobbaknak, s a mászókákhoz már egy kis logika is kell. Felnőtt fejjel is elgondolkodtató, hogyan is lehetne nekikezdeni a „feladatnak”. Sok gyerek talál itt rá gyermekkori legjobb barátaira. Sőt nagyobb iskolásokat is találtunk a terek padjain, akik talán itt ismerkedtek össze évekkel ezelőtt. Egyik szülő elmondta, hogy minden héten játszótereznek egy kicsit. Próbál a gyerekek kedvében járni és eleget tenni ilyen jellegű kéréseiknek. Ő is szeret itt lenni a sok ismerős miatt, de hozzátette, hogy jobban örülne annak, ha otthon is lennének hintáik.

A gyerekek egyik kedvence…

– Hetente akár kétszer is eljövünk ide a Petőfi parki játszótérre. Általában kislányom, Viki kéri, de ahogy cseperedik, ritkábban. Legtöbbször összebeszélünk a barátokkal és együtt jövünk ki. A kislányom 8 hónapos volt, éppen csak ülni tudott, amikor először hintázott – mondta Panyor Zsuzsanna, aki előnyben részesíti a játszótereket a benti játékoknál. Addig is szabad levegőn vannak, és társaságban, gyermekek között.
Attól függetlenül, hogy rengeteg hinta van mindenhol, a legtöbben homokoznak, várat építenek vagy fogócskáznak, bújócskáznak a hatalmas játékok közt.

További képeink:

A szerző felvételei.