Makó

Erőpróba és patkódobálás a makói plébánia napon


Bojtor Boglárka- Makó
Hatalmas érdeklődéssel fogadták a makóiak a pünkösd hétfői plébánia napot, a legkisebbektől a legidősebbekig. Sokakat édesanyjuk  még babakocsiba tolt el a rendezvényre. A szentmisét követően csapatok alakultak. Mindenki kapott egy-egy menetlevelet, amin egy szín is szerepelt. Innentől kezdve ez lett a csapat színe. A legtöbb résztvevő összeszokott társaság volt, de az sem csüggedt, aki egyedül vagy párba jött. A csapatok mindenkit befogadtak, sőt voltak olyanok, amelyek a helyszínen verbuválódtak.
A „megállóknál” mindig egy-egy elgondolkodtató vagy ügyességi feladat várt a kalandvágyókra. Ilyen volt az erőpróba, amit egy mérlegen kellett megmutatni. Először mindenkit lemértek, majd a szokásostól eltérő módon a következő körben kézzel kellett minél nagyobb súlyt elérni. Volt patkódobálás, célba dobás a parkban, sőt még csutkatornyot is kellett építeni. Minden csapatban voltak kicsik és nagyok egyaránt, de az ötletes feladatoknak köszönhetően senki sem unatkozott . A hittanteremben a versenyzők átélhették, hogy milyen izgalmas a Legyen Ön is milliomos! játéka.

A legfiatalabbak is részt vettek a vidám plébánia napon.

– Mi a középkék csapat vagyunk. Ez a szín úgy dőlt el, hogy a szentmise után Fidelis nővér minden csapatnak menetlevelet adott, és ezeken véletlenszerűen egy színes cetli volt. Épp most játszottunk Legyen Ön is milliomos!-t, ami nagyon tetszett. Vallási témájú kérdésekre kellett helyesen válaszolni- mondta Gila Noémi. – Három helyes válasz után kaptunk egy kék szalagot, amit majd a májusfára tehetünk fel. A csapatunk tagjai régóta ismerik egymást, a verseny előtti napokban a Bibliát olvasgattunk, hogy felkészülten álljunk a feladatok elé – tette hozzá.
Egy-egy állomás tökéletes teljesítése után 5 darab krepp papír szalag jutalmat kaptak a versenyzők. Ezeket a feladatok közti időben a májusfára köthették,  amit délben végül együtt állítottak fel, majd közösen ebédeltek. A mai menü paprikás krumpli és óriáspalacsinta volt. A délelőtt folyamán sem hagyták éhen a lelkes csapattagokat, egyik megállónál ugyanis kürtöskalácsot fogyaszthattak.
Az ebéd utáni pihenést követően mindenkit szeretettel vártak vissza a Makói Városi Vegyeskar az öt órakor kezdődő pünkösdi hangversenyére.

A szerző felvételei.