Az amsterdami döntőt a pirosmezes Benfica kezdte jobban, az első játékrészben több gólt is szerezhettek volna, de érthetetlen módon távoli lövéseket nem vállaltak és az utolsó passzok vagy lövések pedig pontatlanok voltak. A Chelsea egy darab Lampard lövéssel jelezte, hogy ők is a pályán vannak.

A fordulást követően szintén a Benfica irányította a játékot, de a fentebb leírt probléma továbbra is fennállt a portugálok támadásainál, viszont legalább egy érvénytelen Cardozo-gólig eljutottak. Nem sokkal később az addig nem sokat mutató BL-címvédő Torres találatával megszerezte a vezetést ezzel nehéz helyzetbe hozva az egyre tanácstalanabbnak tűnő portugálokat, de Cesar Azpilicueta kisegítette őket, miután fölöslegesen kézzel ért a labdáda a büntetőterületen belül. Oscar Cardozo pedig higgadtan értékesítette a tizenegyest, így egy új mérkőzés vette kezdetét. A két csapat innentől kezdve egyáltalán nem akart kockáztatni, helyzetek alig akadtak ebben a periódusban, majd Frank Lampard döngette meg a kapufát egy hatalmas erejű lövéssel két perccel a rendes játékidő vége előtt.

A hosszabbításban azonban nem maradt el a Chelsea-csoda az idén sem és egy szögletet követően Braniszlav Ivanovics fantasztikus gólt fejelt, megszerezve egy újabb európai trófeát csapata számára.

EURÓPA-LIGA, DÖNTŐ

BENFICA (portugál)–CHELSEA (angol) 1–2
Gólszerző: Cardozo (68. perc – 11-esből), ill. F. Torres (60.), B. Ivanovics (93.)

-vébé-

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest