Makó Híradó
De láttunk szabálytalankodó autóst és kerékpárost is a Google streetview-n. És még csókolózó párra is akadtunk. Makó utcáit ugyanis virtuálisan is be lehet járni.
Nem kell megerőltetniük magukat azoknak a turistáknak, akik azt szeretnék eldönteni, hogy melyik magyar településre jöjjenek nyaralni. A prospektusokat egyre kevésbé böngésző érdeklődők az internetes ajánlatok közt böngésznek leginkább, s ha megtetszik nekik egy, akkor kíváncsiak is lesznek a településre. Nos, míg ezt korábban a külföldi városoknál megtehették, addig a magyaroknál nem. Adatvédelmi okokra hivatkoztak az okosok egy darabig, majd az idén felérték ésszel: a turizmus a legdinamikusabban növekvő iparág –  s elgördítették az akadályt a Google Streetview szolgáltatása elől. (Mely cserében az arcokat és a rendszámokat elmaszatolta a képeken.) A Google autói így járhatták be a magyar települések zömét, hogy végig panoráma fotózzák azokat.

Makóról is felkerült a világhálóra mindaz, amit a járműveik megörökítettek.
Aki nekiáll böngészgetni, az láthat szájtátva álldogáló kerékpárosokat, csókolózó fiatal párt, de szabálytalankodó gyalogost és kerékpárost is. És még a városháza fő épületében dolgoznak a hivatalnokok, a Hagymatikum pedig már akkor várja a vendégeit. A képek alapján a folyamatos utcaképeket tavaly ősszel, és tavasszal készítették. Így örökítve meg a város félmúltjának képeit.

Városrészletek, ahogy a Google látta:

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest