Hírek

Újraélesztést is végeztek maroslelei önkéntes tűzoltók


Az önkénteseknek Balogh Róbert tűzoltó őrnagy, a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka olvasta fel Bakondi György tűzoltó altábornagy, a katasztrófavédelem országos főigazgatójának a tűzoltónapra megfogalmazott, az önkéntes tűzoltók munkáját is elismerő gondolatait, majd az aratás közeledtével aktuálissá váló gépszemlék rendjéről tájékoztatta a tagságot.

Mint elmondta, a gépszemlét a gazdálkodó nyolc nappal korábban köteles bejelenteni a hatósághoz, és annak jegyzőkönyvének megküldésére további nyolc nap áll rendelkezésére. A gépszemle során ellenőrizni kell az aratás során használt gépek üzemanyag-, elektromos- és kipufogórendszerét, mivel ezek meghibásodása okozhat tüzet, amely a szántóföldön komoly károkat képes okozni.

A parancsnok előadásában tájékoztatta a maroslelei önkénteseket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltószövetség idei pályázatáról, amely során az önkéntes egyesületek védőfelszerelésekre, eszközök javítására, oktatásra és működési támogatásra is igényt nyújthatnak be.

A résztvevők egy csoportja. (Fotó: Katasztrófavédelem)

A foglalkozás második részében dr. Fehér Károly, Maroslele háziorvosa tartott elméleti-gyakorlati felkészítést elsősegélynyújtásból, amely során gyakorló bábu segítségével sajátították el az egyesület tagjai az újraélesztés technikáit, egészen addig ismételve a fogásokat, amíg azokat valamennyien szakszerűen végre tudták hajtani.
 

MH-Katasztrófavédelem