Hírek

Narancsból készült kiscsibék a Központi Konyha egészségnapján


Bojtor Boglárka – Makó
– Az óvodában hallottam a Központi Konyha egészségnapjáról, első alkalommal járok itt – mondta Veréb Zoltánné, aki unokáját kísérte el a fellépésre. Nagyon tetszett neki a műsor, és elmondta, hogy megkóstolták az egyik pékség süteményét, ami nagyon finom volt. Otthon is próbálnak egészségesen táplálkozni. Sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, ezek mennyiségében csak a pénztárca vastagsága szab határt.

A különféle érdekes műsorok mellett az ebédlőben folyamatosan megtekinthető volt a rajzpályázat kiállítása és a zöldség-gyümölcs kreációk, melyek elkápráztatták a kisebbeket. Sokan először láttak narancsból készült kiscsibéket, vagy banánból faragott egeret. Kint a parkolóban rajzsátor, csillámtetoválás és az örök kedvenc ugráló vár várta a gyerekeket. A felnőttek pedig zöldségeket, gyümölcsöket vásároltak vagy tesztet töltöttek ki a Makói Vöröskereszt sátránál.

A narancsból készült kiscsibék.

– Először vagyunk itt, minden tetszik, a színes programok és az egészséges ételek is – mondta Frankó Edit, aki kislányával érkezett. – Reméljük, ez a délelőtt sok embernek felhívja a figyelmét az egészséges táplálkozás fontosságára – tette hozzá.
– A Bárka Óvodában hallottunk erről remek a programról. Nagyon színvonalas a rendezvény és a rengeteg gyerek miatt mindenki vidám és jól érzi magát – újságolta Horváth János. Hozzátette: otthon is megtesznek mindent azért, hogy egészségesek maradjanak: teljes kiőrlésű kenyeret fogyasztanak és tisztított vizet isznak.  
Aki a programok közben megéhezett vagy megszomjazott baráti áron kóstolhatta meg a fitnesz menüt vagy ihatott házi limonádét, üdítőket.

Képriportunk:

A szerző felvételei.