Makó Híradó

Mendei Árpád nyugalmazott általános iskolai igazgató kapta meg a Makó Város Díszpolgára címet a ma délután a városnap alkalmából rendezett ünnepi testületi ülésen. A Korona szálló Maros termében rendezett ünnepségen Buzás Péter adta át a kitüntetést a város új díszpolgárának. Az ünnepségen vehette át Purgel István, nyugalmazott postavezető a Makó Város emlékérmét, míg a Makó Városért emlékplakettet Mátó Erzsébet, a József Attila Könyvtár és Múzeum igazgatója valamint Tóth István, a Váll-Ker Kft. ügyvezető igazgatója kapták.
Az ünnepi testületi ülésen mondott beszédében a város polgármestere hangsúlyozta, Makót története folyamán háromszor kellett újratelepíteni, a város napján az utolsó, 1699-est ünneplik. Az újratelepítések után a makóiak mindenkor szívósan, szorgalmasan és kreatívan dolgoztak településükért, ennek köszönhető, hogy a mai makóiak ősei a hagymát világhírűvé tették. A mai város azon dolgozik, hogy az Építőipari Nívódíjban részesült Hagymatikum révén fürdővárosként virágoztassák fel a Maros-parti települést. A Hagymatikum, vagy ahogy helyben nevezik a fürdők temploma még mindig megosztja a helybéliek egy részét, de a többség támogatja, hogy a város turizmus fejlesztésén dolgozzék.

– Ma az a feladatunk, hogy a turizmust fejlesszük, ebben szívós, kitartó és kreatív munkára van szükség – hangsúlyozta a polgármester.
Közvetlen az ünnepi ülés előtt leplezték le a Hagymatikumnál az Építőipari Nívódíj emléktábláját, s a testületi ülésen Pallay Tibor, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány kuratóriumi elnöke, és Bálint Péter, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány elnökhelyettese tartottak előadást a díjról, s a tavaly azzal kitüntetett épületekről.

A városnap holnap és vasárnap különféle programokkal folytatódik. A Best of Makó elismeréseket a holnapi vállalkozói zenés esten adják át.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest