Makó Híradó
Nem egészen ugyanabban az időben kezdett aláírásgyűjtésbe az országosan két legnagyobb támogatottságot maga mögött tudó párt, a Fidesz és az MSZP makói szervezetének aktivistái. Míg az előbbi a rezsicsökkentés társadalmi támogatottságát kívánja erősíteni, addig az utóbbi mögé állt annak a civil kezdeményezésnek, miszerint csökkentésék öt százalékra az alapvető élelmiszerek (például a tej, a kenyér) általános forgalmi adóját.
A két szervezet aktivistái ugyan különböző helyszíneken tűnnek fel időnkén, de előfordult már, hogy a szocialisták és a fideszesek standját egymás közelében, egészen pontosan a piac bejáratánál állították fel.
A csöndes versengés, illetve a aktivisták szorgalma különböző eredményeket hozott eddig. Míg az MSZP – úgy tűnik – lanyhább gyűjtést végez, addig a fideszesek szorgalmasabbnak bizonyultak. Ennek eredményeképp az ÁFA-csökkentés érdekében valamivel több mint 1500 aláírást gyűjtöttek össze, addig a rezsicsökkentést támogatók száma ennek jóval több mint a duplája. Csak Makón túl vannak a 3 ezren, a térségben pedig az 5 ezren.
A dolog érdekessége, hogy találtunk olyan helybélit, aki – kérte, hogy ne áruljuk el a nevét – elmondta, hogy – különböző időpontokban és különböző helyszíneken – mindkét ívet aláírta. Szerinte aki józanul gondolkodik, az minden, az emberek hétköznapi megélhetését könnyítő kezdeményezést támogat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest