Hírek

Maradt „Rakéta” O’Sullivan a snookervilág trónján!


A sheffield-i döntőt egyébként négy szakaszban játszották le, O’Sullivan azonban egy pillanatra sem engedte ki kezéből a vezetést, végig előnyben játszva, magabiztosan húzta be a bajnoki címet. Érdekesség, hogy 1996 óta O’Sullivan az első, akinek sikerül megvédenie a címét, akkor a skót Stephen Hendrynek jött ugyanez össze.

Snooker, VB, döntő:

Ronnie O’Sullivan (angol, 1.)-Barry Hawkins (angol, 15.) 18-12

Érdekességek, statisztikák a VB-ről:
Maximális brék (147) nem volt az idei tornán, a legmagasabb bréket a 2010-es világbajnok, Neil Robertson lökte (143), így ő viheti haza az ezért járó 10 ezer fontot.

Ronnie O’Sullivan hat százas bréket lökött a 2013-as fináléban, ez korábban vb-döntőben senkinek sem sikerült. Stephen Hendry (1997), John Higgins (1998) és Matthew Stevens (2000) is ötig jutott.

Nyilatkozatok a döntő után:
Barry Hawkins: „Mindent beleadtam, igyekeztem kihasználni Ronnie hibáit, és egy kicsit megszorongatni. Fantasztikus közegben játszottunk. Arról álmodtam, hogy egyszer a családom a világbajnoki döntőben lát, ez most teljesült. Ronnie bebizonyította, hogy ő a legjobb.”

Ronnie O’Sullivan: „Gratulálok Barrynek, az egész tornán nagyszerűen játszott. Az egész vb-n ez volt a legnehezebb meccsem. Nagyon élveztem a játékot, de nem szeretném, hogy a jövőben a sznúker legyen az egyetlen fontos dolog az életemben, mást is akarok csinálni.”

-vébé-